Aktualitások

eGYSE változások

Az eGYSE modul bevezetése teljesen befejeződött, büszkék vagyunk arra, hogy közösen dolgozhattunk az EESZT-vel a rendszer bevezetésén.

Koraszülöttmentés - esély a jövőért

Ma Magyarországon minden 12. gyermek koraszülöttként jön a világra, sokszor ott, ahol nem adott minden szükséges feltétel az ellátásukra.

Újrahasznosítás, társadalmi felelősségvállalás, innováció

Munkatársaink is csatlakoztak a Mentés Másként Alapítvány REZSÓ nevű projektjéhez.

Ügyféltámogatási portál

Lépjen velünk kapcsolatba új ügyféltámogatási portálunkon keresztül!

A gyógyszertár biztonságos működésének IT vonatkozásai

Milyen tárgyi feltételekre és felhasználói ismeretekre van szükségünk gyógyszertárunk biztonságos informatikai működéséhez?

Együtt a gyermekekért

A Novodata és LX-Line 2021-es év végi hozzájárulásával idén az Őrzők Alapítvány eszközbeszerzést tudott megvalósítani.

Kábelmentes gyógyszertári megoldások

Ha benézünk a táraasztal alá, olykor porosodó kábelhalmazt találhatunk. Jobb esetben eldugott helyen vannak, de előfordul az is, hogy az officinában vagy az irodában az arculatba nem illő kábelezési megoldásokba botlunk. Vajon a jövő a kábelmentes eszközöké vagy azok csak a hibák számát növelik?

Hol van a készletem?

Az üzleti életben a vállalati vezetők közkedvelt mérőszáma a készletek forgási sebessége. Ez a mérőszám a legtöbb vállalati rendszerben már lekérdezhető, de mit is takarnak a számok?

A NOR-regisztráció legfontosabb kérdései

A NOR-regisztráció legfontosabb kérdéseiről tartottunk konzultációt az OGYÉI orvostechnikai referensével, Markóné Tamkó Noémivel.

Papírmentes gyógyszertári folyamatok

Meddig marad a papírhasználat? Elektronikus számla, intelligens megrendelés, kevesebb adminisztráció.

Fogyasztóvédelmi szabályok 2022. május 28-tól

2022. május 28-tól az európai irányelveknek megfelelően megváltoznak az akciózás szabályai a gyógyszertárakban.

Mi várható az európai digitális egészségügyben?

Kollégánk, Dr. Schvarckopf Tamás a Phoenix Futár áprilisi számában az európai digitális egészségügy kérdéseit boncolgatja.

Együttműködés a Máltai Szeretetszolgálattal

Informatikai szolgáltatóként támogatjuk a gyógyszeradományok ügyvitelét.

Beszélgetés Dr. El-Koulali Zakariással

A jelenlegi rendkívüli helyzetben gyógyszertári partnereinket támogatva online beszélgetést szerveztünk Dr. El-Koulali Zakariással.

Jogszabályi változások

Az alábbiakban olvashatja tájékoztatásunkat a 2022-es év első félévét érintő fontosabb jogszabályi változásokról.

Fókuszban az innováció

A gyógyszertári informatika jövője címmel tartott előadást Szepesházi Zsolt vezérigazgató és Dr. Schvarckopf Tamás gyógyszerész vezető a Gyógyszerészek XXXI. Országos Kongresszusán.

KO Modul: kiütéses győzelem a túlkészletezés felett - tapasztalatok és számok tükrében

A gyógyszertárak készletgazdálkodása során jellemző a túlkészletezés. Ez komoly anyagi kárt is jelent az intézményeknek, hiszen ilyenkor a pénz egy része feleslegesen “áll” az áruban ahelyett, hogy a gyógyszertár működtetésére, fejlesztésekre, a szolgáltatás színvonalának javítására fordíthatnák azt az üzemeltetők. Ugyanakkor természetesen minden patkának az a célja, hogy ki tudja szolgálni vásárlóit, biztosítani tudja azokat a termékeket, amelyekre kereslet mutatkozik. Ma már szerencsére létezik olyan informatikai megoldás, melynek segítségével feloldható ez az ellentmondás.

Mit tehetnek a gyógyszertárak a versenyképességük megőrzéséért? – Felmérés a COVID-19 járvány gazdasági hatásairól

Azt gondolhatnánk, hogy a gyógyszeripar azok közé a szektorok közé tartozik, amelyek kevésbé sínylik meg a pandémia hatásait, már ami közvetlenül az üzleti eredményüket illeti. De vajon igaz ez? A NOVODATA és az LX-Line közös felmérése 2020 őszén zajlott, melynek során partnereinket kérdeztük a tapasztalataikról, 71 gyógyszertári vezető töltötte ki anonim kérdőívünket. A tanulságokat Erdős Ábel üzletfejlesztési vezető foglalta össze.

„Piacvezetőnek lenni nagy felelősség.” - Interjú Szepesházi Zsolttal, a Novodata Zrt. és az LX-Line Kft. új vezetőjével.

2020. február 1-jétől Szepesházi Zsolt tölti be a Novodata Zrt. elnök-vezérigazgatói és az LX-Line Kft. ügyvezető igazgatói posztját. A komoly gyógyszerpiaci tapasztalatokkal rendelkező szakember látványosan bővítené a piacvezető patikai rendszergazda cégek szolgáltatásainak körét; számos egyéb téma mellett ennek elemeiről is beszélgettünk.