Aktualitások

Fókuszban az innováció

A gyógyszertári informatika jövője címmel tartott előadást Szepesházi Zsolt vezérigazgató és Dr. Schvarckopf Tamás gyógyszerész vezető a Gyógyszerészek XXXI. Országos Kongresszusán.

KO Modul: kiütéses győzelem a túlkészletezés felett - tapasztalatok és számok tükrében

A gyógyszertárak készletgazdálkodása során jellemző a túlkészletezés. Ez komoly anyagi kárt is jelent az intézményeknek, hiszen ilyenkor a pénz egy része feleslegesen “áll” az áruban ahelyett, hogy a gyógyszertár működtetésére, fejlesztésekre, a szolgáltatás színvonalának javítására fordíthatnák azt az üzemeltetők. Ugyanakkor természetesen minden patkának az a célja, hogy ki tudja szolgálni vásárlóit, biztosítani tudja azokat a termékeket, amelyekre kereslet mutatkozik. Ma már szerencsére létezik olyan informatikai megoldás, melynek segítségével feloldható ez az ellentmondás.

Mit tehetnek a gyógyszertárak a versenyképességük megőrzéséért? – Felmérés a COVID-19 járvány gazdasági hatásairól

Azt gondolhatnánk, hogy a gyógyszeripar azok közé a szektorok közé tartozik, amelyek kevésbé sínylik meg a pandémia hatásait, már ami közvetlenül az üzleti eredményüket illeti. De vajon igaz ez? A NOVODATA és az LX-Line közös felmérése 2020 őszén zajlott, melynek során partnereinket kérdeztük a tapasztalataikról, 71 gyógyszertári vezető töltötte ki anonim kérdőívünket. A tanulságokat Erdős Ábel üzletfejlesztési vezető foglalta össze.

„Piacvezetőnek lenni nagy felelősség.” - Interjú Szepesházi Zsolttal, a Novodata Zrt. és az LX-Line Kft. új vezetőjével.

2020. február 1-jétől Szepesházi Zsolt tölti be a Novodata Zrt. elnök-vezérigazgatói és az LX-Line Kft. ügyvezető igazgatói posztját. A komoly gyógyszerpiaci tapasztalatokkal rendelkező szakember látványosan bővítené a piacvezető patikai rendszergazda cégek szolgáltatásainak körét; számos egyéb téma mellett ennek elemeiről is beszélgettünk.

1-20   21-40