logo vector

HOTLINE

Hot_line222

Információk

 
info

Keresés

Online kézipatika modul

A kézipatika interneten keresztül kapcsolódik a gyógyszertárhoz, ezáltal nyomon követhető a készletének változása, egyszerűsödik forgalmának elszámolása és az eladott gyógyszerek pótlása.
A rendelőben a felírást követően azonnal beütésre kerülhetnek a vények, így ott helyben nyomtatásra kerül a nyugta. Nem kell többé kötetnyi taxalistát nyomtatni, az eladások mindig az aktuális árakon történnek. A gyógyszertárból folyamatosan lekérdezhetők a kézipatika készlet- és fogyás adatai, ezáltal lényegesen egyszerűsödik a készleteinek leltározása is.
A kézipatika szinte egy távoli táraként működik, de az orvos csak a számára elkülönített készletet látja, a gyógyszertár rendszerébe történő beavatkozásra a program nem ad lehetőséget.

Készlet Optimalizáló modul


Az Elixír Pro és a Center Pro rendszerek kiegészítése a Készlet Optimalizáló (KO) modul.  A beépített –  intuitív rendelési készletszint számító – algoritmus  segítségével jelentősen csökkenthető a patikai gyógyszerkészlet, növelhető a készlet forgási sebessége, valamint ezzel egy időben csökkenthető azon esetek száma, amikor nem tudjuk kielégíteni a vásárlói igényeket készlethiány miatt. A rendelési folyamat részben vagy akár teljesen is automatizálható, az így fennmaradó idő más, fontosabb tevékenységre fordítható.
A program modul lehetőséget nyújt arra, hogy könnyen nyomon kövessük a rendelési készletszintek időbeni változását (felfutó forgalmú/kifutó cikkek), így lehetőséget ad a beavatkozásra is amennyiben szükséges. Ezen kívül biztosítja, hogy  megtekintsük egy cikk részletes fogyási statisztikáit, amik alapján a KO modul kiszámolta a rendelendő mennyiségeket. Ilyenek pl.: ciklikus fogyások, kiugró fogyások, mely időszakban volt hiánycikk, maximális alkalmankénti fogyás, átlagos alkalmankénti fogyás, havi fogyási alkalmak, maximális fogyás 24 órán belül, átlagos napi fogyás, beszerzői, fogyasztói árak, készlet adatok.

Cikk ajánló modul

Az expediálás támogatásának egyik lehetséges módja, használatával Ön a számítógép közbeiktatásával segítheti kollégáit egy-egy konkrét panaszra alkalmazható cikk kiválasztásában, illetve egy már választott termék mellé javasolható szer felajánlásában.  A funkció használata nem csupán a szakmailag korrekt gyógyszerelésben nyújthat segítséget, de a „preferált termékek” megjelenítésével és felajánlásával hasznos segítőtárs a hatékony készletgazdálkodás mellett a forgalomnövekedés elérésében is.

Gyógyszerészi gondozás

A szakmai protokollokban előírtakon és a beteg gyógyszerelésének nyomon követésén kívül a programmodul lehetőséget nyújt a gyógyszerelésben rejlő veszélyek (interakció, gyógyszerallergia) követésére, kiküszöbölésére. A beépített tápanyagtáblázat segítségével diétás- és táplálkozási tanácsok gyors és szakszerű kialakítására is támogatást ad.

Jogszabálygyűjtemény

Az Elixír Pro rendszer irodai moduljának szerves részét képezi a gyógyszerészettel, gyógyszertárak üzemeltetésével kapcsolatos jogszabályok témakörönként csoportosított gyűjteménye, melynek segítségével mindig az adott témakörre vonatkozó, épp hatályos szabályozás birtokában lehet.

Dolgozói Prémium modul

A Dolgozói Prémium modul célja a vény nélküli expediálás támogatása oly módon, hogy felhívja az expediálók figyelmét azokra a termékekre, melyek értékesítése különösen hasznos, kívánatos a gyógyszertár számára. A hasznosság kritériuma lehet egy kedvező árrés, vagy közeli lejárati idő, de elképzelhető az is, hogy a gyógyszertár vezetője meg kívánja jelölni az egyre szaporodó „egyéb termékek” közül azokat, melyeket a gyógyszertár forgalmazni kíván. A modul működésének lényege, hogy egy termék vény nélküli eladásakor megjelenik egy „helyette ajánló” ablak abban az esetben, ha a választott készítménnyel azonos tüneti csoportban „talál” a program Ön által kedvezőként megjelölt cikket.  
A modult különböző összesítő listák, lekérdezések teszik teljessé.