Az LX-Line Kft. munkatársai töretlenül dolgoznak azon, hogy professzionális, a gyógyszertári ügyviteli folyamatok egészét lefedő szoftverekkel és szolgáltatásokkal segítsék a gyógyszertárak sikeres üzletvitelét és a gyógyszerészek szakmai munkáját. Rendszereinket a magyarországi gyógyszer-kiskereskedelmi piac sajátosságai mentén, a magyar gyógyszertárvezetők és a felhasználók, az expediáló gyógyszerészek igénye alapján fejlesztjük 20 éve.


2000

Megalapítottuk az LX-Line Kft.-t 

Az LX-Line Számítástechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. 2000 decemberében alakult. A cég munkatársai az alapító Westpharma Rt.-től érkeztek, vagyis komoly szakmai hátterük volt a gyógyszeripar nagy- és kiskereskedelmi területein. Kompetenciájuk biztos hátteret jelentett egy új, a gyógyszertárak igényeit kiszolgáló ügyviteli szoftver fejlesztéséhez.

 

2001

Új tulajdonos, gyors fejlődés

Az alapítást követő fél éven belül – 2001 közepén  a társaság a német piacvezető gyógyszertári rendszereket fejlesztő és működtető Apotheken Dienstleistungsgesellschaft GmbH (ADG) tulajdonába került. Fiatal informatikus kollégáinknak, innovatív szemléletünknek és korábbi tapasztalatainknak köszönhetően cégünk dinamikusan fejlődött. DOS-alapú informatikai rendszere, az ELIXÍR 2001 végére már hozzávetőleg 100 patikában működött. 

 

2003

Gyors reagálás a változó technológiai követelményekre

Alig két évvel később, 2003-ban piacra léptek az ELIXÍR Windows-alapú verziójával is, mely a gyógyszertárvezetők körében nagy elismerést váltott ki.

 

2006

Újabb fejlesztések, bővülő ügyfélkör

A fejlesztés nem állt meg, 2006 végére valamennyi ügyfelünk rendszerét lecseréltük egy még frissebb verzióra. Az ELIXÍR PRO legnagyobb előnye a korábbi változathoz képest az volt, hogy könnyen bővíthető adatbázisának köszönhetően még gyorsabban, még flexibilisebben tudott reagálni a piaci változásokra.
Ezzel egy időben olyan stratégiai döntések születtek, amelyek alapvetően  határozták meg az LX-line Kft. jövőjét. Cégünk felvásárolta a Pharma-Chip Kft.-t, ezzel az akvizícióval további 300 patikával bővült ügyfélkörünk. A központi telephely Zalaegerszegről Budapestre költözött, de bizonyos tevékenységek még napjainkban is ott zajlanak.

 

2008

Folyamatos innováció, úttörő fejlesztések

A folyamatos megújulásra, innovációra fókuszáló társaságunk 2008-ban üzembe helyezte új, úttörő termékét, a CENTER PRO központi rendszert, amely azóta is nagyban hozzájárul az egyre növekvő patikaláncok gazdaságos működtetésének optimalizálásához.

 

2012

Gyarapodó partnerszám

A folyamatos innovációkat és piacvezető megoldásokat az LX-Line Kft. új vezetéssel vitte tovább. A vállalat hírnevét öregbítő fiatalos megoldások nyomán a partnerek száma tovább növekedett.

 

2015 

Innovatív megoldások

A magyarországi gyógyszertári környezetre jellemző hagyományőrző szemléletet tiszteletben tartva sikeresen vezettük be innovatív, érintőképernyős officinai megoldásunkat. A folyamatos fejlesztések és az egyre növekvő kapacitás kiszolgálása érdekében partnereink számára elérhetővé tettük a nagy teljesítményű NCR XR7 számítógépet.

 

2019

Új vezetés, friss szemlélet

Az LX-Line Kft. tulajdonosa 2019-ben új ügyvezető igazgatót nevezett ki. Szepesházi Zsoltot bízták meg a cég vezetésével, aki egy megújult szervezeti struktúrát felállítva, jelentős szemléletváltással, friss lendülettel igyekszik növelni a cég piaci részesedését.  


2020

Folyamatos fejlődés, megújuló ügyféltámogatás

Jelenleg a gyógyszertárak közel negyede az LX-Line Kft. szoftvereit, az ELIXÍR PRO-t és a Center Prot használja. 
Az LX-Line Kft. a gyógyszertári szoftverpiac második legnagyobb szereplője. Folyamatosan fejlesztjük gyógyszertári rendszereink megbízhatóságát és naprakészségét. Partnereiknek gyors és magas szintű hardver- és szoftverkarbantartást biztosítunk, a Call center segítségével pedig folyamatosan ügyfeleink rendelkezésére állunk. 

 

Megbízható rendszereink bizonyítják, hogy egy magyar informatikusokból álló cég, hazai szolgáltatóbázisra épülve, céltudatos és ambiciózus stratégiával megbízható partnere lehet a gyógyszertárvezetőknek.